Saishi Time

Saishi Time

Sanctuary in Krzeszów. Baroque pearl in Decrease Silesia. Points of interest in 2021 – Quick World Information

[ad_1]

Heiligdom in Krzeszów. Ik had het geluk om deze geweldige plek te zien. Werkelijk. Daar rijden, dat had ik niet zo verwacht Veel attracties staat open voor bezoekers. Al met al is dit woord attractie niet voldoende. Het feit dat het heiligdom in Krzeszów zo’n Częstochowa is, is één ding, maar er zijn ook andere aspecten die elke bezoeker nederiger maken.

Een bezoek aan Neder-Silezië

Ik ben web begonnen met rondkijken in deze provincie en ik ben nu al verliefd. Rijkdom. Kastelen, paleizen, landhuizen. Maar ook veel overblijfselen uit de nazitijd (bijvoorbeeld onder en boven de grond) Hitlers verloren laboratorium in Kamienna Góra). Het zijn ook prachtige landschappen. Gewoon de natuur. Kortom: het gebied is doordrenkt van geschiedenis verweven met een buitengewoon landschap.

Zoals ik al zei, was mijn hoogtepunt voor kleinere en grotere reizen het geweldige lodge naast het lodge? Paleis in Struga. Ik hoop dat ik Neder-Silezië meer dan eens zal bezoeken om de attracties te verkennen. Momenteel ben ik erg ontevreden, te meer dat ik het noorden van Polen behoorlijk grondig heb kunnen bezoeken.

Heiligdom in Krzeszów

Terugkomend op wat ik in het start in Krzeszów heb gezien, zal ik zeggen dat je naar mijn mening een volledige dag voor deze plek moet boeken. Persoonlijk was ik maar een paar uur en vond ik het te kort. Te veel informatie, afbeeldingen in te korte tijd need deze plek biedt echt veel.

Heiligdom in Krzeszów

Toeristische informatie over het heiligdom in Krzeszów

Basiliek van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria in Krzeszów – de voormalige cisterciënzerabdij gebouwd in 1728-1735 (wiki). St. Józefa werd gebouwd in de jaren 1690 – 1696. Het pension van de abt werd gebouwd in 1734.

Voor dit monumentencomplex vind je verschillende eettentjes. Wat betreft parkeerplaatsen, er zijn er genoeg en ze zijn overal (enorme betaalde werven en kleinere free of charge). Misschien zijn er dagen van het jaar dat zelfs deze ruime parkeerplaatsen vol zijn, maar ik voelde me nogal vreemd om mijn auto op een klein meer van asfalt te zetten.

Tickets voor een obsceen lage prijs in vergelijking met wat we krijgen.

Heiligdom in Krzeszów – Basisroute

Kosten: een volwassene PLN 10

Tijd: 1,5 uur

Openingstijden: 1 mei – 31 oktober vanaf 9.00 uur00 – 1800; 1 november – 30 april vanaf 900 – 1500

Een gids in het Swimming pools inhuren: PLN 50

  • kloosterkerk (basiliek)
  • St. Joseph
  • Mausoleum van de Silezische Piasten
  • Maria Magdalena Kapel

Heiligdom in Krzeszów – De uitgebreide route

Kosten: een volwassene PLN 18

Tijd: 3,5 uur

Openingstijden: elke zaterdag en zondag

Een gids in het Swimming pools inhuren: PLN 100

  • basisroute
  • de kelder van de kloosterkerk
  • zolder en basiliektoren
  • abdijmuseum
  • zomerpaviljoen aan het water

Gedetailleerde informatie: www.opattice.eu

Tot op de dag van vandaag weet ik niet of het beter is om een ​​gids te nemen of niet. Het is interessant met een gids, maar er zijn gewoon vaste tijdframes. Als je het heiligdom in Krzeszów zonder gids bezoekt, krijg je echter vrijheid ten koste van het verhaal dat door de gids wordt verteld (en als de gids echt goed is, is het verlies enorm). In feite is het hetzelfde dilemma als in Malbork.

Voor degenen die de gids verlaten, stel ik voor dat je op de basisroute audiogidsen kunt gebruiken (in het Swimming pools, Engels, Duits, Russisch en Tsjechisch). Ze werken geweldig. En met hen regel je het tempo van sightseeing. 90 minuten? Boek meer. Om de hele ervaring rustig in je op te nemen. En dan heb ik het alleen over de basisroute. De uitgebreide route kost alleen al zoveel tijd omdat het zomerpaviljoen aan het water ver van het complicated zelf ligt, dus voor een redelijk lange wandeling moet je tijd reserveren.

Informatie voor pelgrims: Kalwaria Krzeszowska – een complicated van 16 kapellen met 32 ​​stations in Krzeszów; de hele weg van het kruis is meer dan 5 km lang (wiki).

Aan het einde zal ik je vertellen dat je daar ook kunt eten. Fatsoenlijke, eenvoudige Poolse keuken tegen een redelijke prijs. Dat er een souvenirwinkel is, is duidelijk.

Voordat ik ga praten over wat er in Krzeszów te zien is, wil ik graag zeggen dat het de moeite waard is om gewoon het hele complicated te bezoeken (zelfs op zoek naar een plek om een ​​foto te maken). Enorm gebied omringd door een oninteressante muur met prachtige kapellen erin geweven.

Als we er binnenkomen, zien we vier grote gebouwen: voor de basiliek, rechts het abdijgebouw; hyperlinks (schuin) het Abt’s Visitor Home en helemaal hyperlinks: de Sint-Jozefkerk. Tussen het abtshuis en de kerk bevindt zich de kantine die ik noemde.

Heiligdom in Krzeszów

Heiligdom in Krzeszów

Achter de basiliek is er een kleine abdijbegraafplaats, het Mausoleum van de Silezische Piasten en de kapel van Maria Magdalena.

Als ik me mijn verblijf in het heiligdom in Krzeszów herinner, onderscheid ik drie hoofdpunten (waarschijnlijk zal iedereen zich deze plek anders herinneren):

Barokke parel in Neder-Silezië

Basiliek (kleiner) en de kerk van St. Joseph. Beide gebouwen zijn van binnen prachtig, hoewel de basiliek van buiten overweldigend is met zijn architectuur. Het gaat niet om de grootte (need het is natuurlijk het grootste gebouw) maar om tal van architectonische particulars.

Heiligdom in KrzeszówHeiligdom in Krzeszów

Het is de moeite waard om er omheen te lopen. Binnenin zijn de twee objecten verschillend. Het gaat om het accent. De nadruk die in de kerk wordt gelegd op een groot aantal grote fresco’s en op een groter aantal andere houten particulars die in de basiliek aanwezig zijn. De basiliek druipt van de fresco’s en versierd hout. Het voelt veel rijker. Het is zelfs overweldigend. In de kerk (die, als je goed kijkt, helemaal niet zwicht voor de inhoud) is het makkelijker om te focussen. Het was gemakkelijker om deze innerlijke smaak te voelen (om het simpel te zeggen, ik voelde minder chaos van ontvangst).

Heiligdom in KrzeszówHeiligdom in KrzeszówHeiligdom in KrzeszówHeiligdom in Krzeszów

Toch vreugde, verrukking en bewondering. Altijd.

Audiogidsen brengen orde in de rondleiding. De perceptie van indrukken. Het loont de moeite om hiervan te profiteren.

Mausoleum van de Silezische Piasten

Mooie, ruime plek. Rijkelijk versierd. Het bevat rijkelijk versierde doodskisten met de overblijfselen van de Silezische Piasten: Bolek I Uncooked, Bernard Everlasting, Bolek II Mały, Henry I en Henry II.

Verlopen lijnen, gezinnen. En van deze gedachte en zo – koninklijke, Poolse, diepgaande households … Ook uitgedoofd … Wat zou zijn …?

Memento Mori

De begraafplaats, de kapel van Maria Magdalena en… Zoals ik al zei, is er aan de achterkant van de basiliek in Krzeszów een begraafplaats waar benedictijnse en benedictijnse nonnen begraven liggen. Aan de zijkant van het monument bevinden zich kelderkamers met kisten waarin cisterciënzers worden begraven. Dit alles wordt bekroond door de kapel van Maria Magdalena (de ingang bevindt zich ongeveer halverwege de zijkant van de basiliek). Het is een donkere plek die het thema van de plek die ik noemde versterkt: memento mori.

Heiligdom in Krzeszów – samenvatting

Op elke plaats had ik verschillende emoties, een ander tempo van sightseeing en andere gedachten. Daarom herinner ik me mijn verblijf in het heiligdom in Krzeszów en zo presenteer ik het.

Samenvattend: de hoeveelheid emoties, de hoeveelheid sensaties, de hoeveelheid gedachten, in het algemeen, de rijkdom van het aanbod van deze plek maakt het voor mij een van de mooiste plekken in Polen. Je moet er gewoon zijn. Ten minste een keer.

Heiligdom in Krzeszów – kaart

Gedachten over de windmolen – een toelichting

Blog verplaatst van een andere kant (ThiDoIn). Ik heb niet de kracht of tijd om in foto’s te snuffelen en nieuwe te plaatsen zonder watermerk. Desalniettemin kondig ik aan dat zowel foto’s als video’s, en meer nog, het woord erop geschreven is reisblog ze zijn allemaal van mij.

Ik heb het gevoel dat ik de ultieme haven heb gevonden voor dit deel van mijn leven dat ik zou willen beschrijven. Gedachten over de windmolen het is een goede naam om mijn leven weer te geven. Enige chaos en inconsistentie. Gelukkig zal ik soms in mijn leven tijd vinden om iets interessants te zien toeristische attractie en soms (maar minder vaak dan ik zou willen) beschrijven hier op on reisblog. Tegelijkertijd run ik de pagina waarop ik plaats film recensie (maar ook ik Ik beoordeel series). Ik nodig je uit! (koppeling).

[ad_2]

Source link