Saishi Time

Saishi Time

Palace in Struga. Nice resort, outdated monument. The thought for the weekend. The place to go in 2021? – Quick World Information

[ad_1]

Paleis in Struga. Geweldig resort, oud monument. Het idee voor het weekend. In feite ken je de secties van het artikel al. Er zullen geen negatieve beoordelingen zijn. Er zullen alleen peultjes zijn. Waarom heb ik voor het paleis in Struga gekozen? Hoe ben ik daar gekomen? Door Italië…

Een route naar Italië kiezen

Het is problematisch. Voor mij. Altijd. Het hangt natuurlijk af van mijn bestemmingspunt. Venetië, Florence of het zuiden van Italië? Het is zo makkelijk. Plus 400km. Plus 1000km. Toch blijft de kern hetzelfde. En eigenlijk is er geen kern. Door Duitsland? By way of Tsjechië? Door Slowakije? Oostenrijk? En als dat zo is, alleen slapen en naar Italië gaan. Of misschien 2 dagen in zo’n Wenen blijven. De vakantie is kort, het is elk second jammer. Niettemin.

Toch is het leven waardevol en is het niet de moeite waard om 1600 of 1800 km in één keer te lopen. Ik heb al accommodatie getest in Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland. Ogenblikje. Niets bijzonders, niets goedkoops. Een alternatief is om dicht bij de zuidgrens te overnachten. Prijzen? Competitief. En de mogelijkheid van een probleemloos gesprek in de moedertaal is een onmiskenbaar voordeel.

Goedkope accommodatie in Tsjechië of Oostenrijk of in Duitsland betekent één ding. Ze kennen geen Engels (in de meeste gevallen). Ik spreek geen Tsjechisch. De Duitse taal is niet meer zo efficiënt als vroeger (en de Duitsers zelf helpen niet kwaadwillig mee, geen elementaire aanpassing aan het kennisniveau van de taal van de gesprekspartner).

Trouwens: ik hou van Italië en ik hou van Italianen vanwege hun compromisloze benadering van buitenlanders en de schoonheid van een combine van wat Italiaans, wat Duits en wat Engels en je kunt alles kopen en regelen. En de Italiaanse taal klinkt zo bekend in het Poolse oor (we hebben tenslotte veel taalleningen). En de warme glimlach van Italianen (vergeleken met de altijd sombere Duitsers).

“Controllo elettronico della velocita”

En alles duidelijk…

Paleis in Struga

Dit is mijn idee om in het zuiden van Polen aan te sluiten. Paleis in Struga in Neder-Silezië. Na het bekijken van de aanbiedingen en het vergelijken van prijzen en kwaliteit, vond ik deze selectie erg aantrekkelijk. Bovendien is het feit zelf verblijf in het monument (of eigenlijk maximaal in het voormalige paleisbijgebouw)… Eerlijk gezegd wilde ik daar een kamer huren. Foto’s zeer bemoedigend. Ter plekke blijkt dat in feite alles glimmend en nieuw is.

Paleis in Struga

Overal schoon. Verzorgde faciliteit. Leuke, zeer vriendelijke service (ik heb de hoogste cijfers, maar ik heb een vergelijking). Het interieurontwerp is afgezwakt (niet een miljoen dingen uit verschillende tijdperken en waar mogelijk weggestopt). Veel folders over bezienswaardigheden in de buurt (het is alsof iemand de omgeving wil verkennen. Maar dat vermeld ik later). Lekkere ontbijtjes. Laten we het noemen: “semi-automatisch”. We bestellen het warme deel bij de ober, het koude deel – we serveren onszelf.

De kamers zijn vrij ruim, mooie, comfortabele bedden, nieuwe television, de kanalen zijn divers. Afhankelijk van de kwaliteit van het resort hebben we een grotere of kleinere hoek – stoelen, een tafel, een bureau. Over het algemeen – hout, wit, bruintinten. Schoon en rustgevend. Al met al – voor de prijs (zelfs als het paleis in Struga niet in de buurt was) krijgen we consolation, rust en kwaliteit. Alles wat ik heb beschreven en u kunt het zelf zien op de web site van het resort palacstruga.pl (het resort heet gewoon het Struga-paleis).

En ik wil benadrukken dat de prijs niet overdreven is (ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben het beu om Villa Kasia, Villa Ania, Villa Zuzi te testen … ze waarderen zichzelf maar zonder dekking in de service). Daarover gesproken..

De verhuur van Poolse monumenten is goedkoop

Voor feesten, doopfeesten, bruiloften of overnachtingen. Ik weet het omdat ik me bijvoorbeeld ter gelegenheid van mijn huwelijk afvroeg hoe het komt dat het huren van een kasteel (trouwzaal, kamers, eten, afterparty’s) goedkoper is dan het huren van dezelfde dienst bij het trouwhuis van Tamara of Zuzia of een andere god van de geest van een schuldig persoon …

Gewoon – wees niet bang om naar de prijs te vragen.

Dit is de essentie van het huren van een kamer in een dergelijke faciliteit (of, zoals in het geval van Struga Palace, in een van de gebouwen die tot het historische complicated behoren). Het paleis in Struga is prachtig. Het gebouw is klaar. Ondanks de verwoesting kun je precies zien wat het vroeger was en wie weet komt het snel weer terug.

Waar heb ik het over? Nou, terug naar het resort. De oprichting ervan werd gefinancierd uit Europese fondsen. Het is voor het opstarten. Nu werkt het resort dynamisch (handhaaft de prijzen gedurende de hele periode van exploitatie – ik weet het omdat ik onlangs heb gecontroleerd of er iets was veranderd in deze … twee jaar) en moge hij genoeg geld verdienen om het paleis te renoveren.

Het is waar dat je nu het paleis in Struga kunt bezoeken (er is zo’n service, een goedkoop kaartje), maar de gedachte alleen al aan wat deze faciliteit kan worden, hoe het kan zijn … ThiDoIn-blog Ik noemde de kosten van wederopbouw en onderhoud van monumenten).

Geschiedenis van het paleis in Struga

Start onbekend. Later een kasteel of een versterkt herenhuis (14e eeuw). Het bijgebouw (1560), het Czettritz-paleis (gebouwd op de plaats van een versterkt herenhuis rond 1730). De stad zelf Stroom ze is ouder. Referenties (ook hier weer verschillen in datering afhankelijk van de informatiebron, maar over het algemeen zal de dertiende eeuw niemand misleiden).

Struga Palace is een goed idee voor een weekend

In ieder geval voor het weekend. Ik heb er geen spijt van gehad. Ik hou van plaatsen die me attracties bieden (in dit geval een dag) als ik geen auto wil rijden. Maar ook het Strugapaleis is een prima startpunt. Je verlaat het paleis om kastelen, landhuizen, kloosters en oude steden van Silezische steden te bezoeken (ik heb al gezegd dat Neder-Silezië een schat aan monumenten is). De nabijheid van Tsjechië (met het kortste gekochte vignet) betekent dat je onbeperkte bezienswaardigheden hebt, niet alleen voor een weekend, maar voor minstens een tiental. Allemaal binnen een uur of twee rijden.

heb ik al beschreven op deze reisblog geweldige rondleiding door het geheime laboratorium van Hitler?. Struga was toen mijn uitgangspunt. En dit is nog maar een klein deel van mijn avonturen op dat second.

Ook al slaap ik graag op nieuwe plaatsen, take a look at en proef, voor mij is Struga Palace een zeker punt voor elke geplande reis naar die regio’s van Neder-Silezië (en ik plan precies zo’n Swimming pools-Tsjechische kasteeltour). Ik raad het gewoon aan en u profiteert van de gastvrijheid die deze faciliteit biedt.

Struga-paleis – kaart

Gedachten over de windmolen – een toelichting

Blog verplaatst van een andere kant (ThiDoIn). Ik heb niet de kracht of tijd om in foto’s te snuffelen en nieuwe te plaatsen zonder watermerk. Desalniettemin kondig ik aan dat zowel foto’s als video’s, en meer nog, het woord erop geschreven is reisblog ze zijn allemaal van mij.

Ik heb het gevoel dat ik de ultieme haven heb gevonden voor dit deel van mijn leven dat ik zou willen beschrijven. Gedachten over de windmolen het is een goede naam om mijn leven weer te geven. Enige chaos en inconsistentie. Gelukkig zal ik soms in mijn leven tijd vinden om iets interessants te zien toeristische attractie en soms (maar minder vaak dan ik zou willen) beschrijven hier op on reisblog. Tegelijkertijd run ik de pagina waarop ik plaats film recensie (maar ook ik Ik beoordeel series). Ik nodig je uit! (koppeling).

Het paleis in Struga – een bezoek na twee jaar

Onlangs had ik de gelegenheid om het paleis in Struga opnieuw te bezoeken. Ik heb een paar gedachten en die komen er over het algemeen op neer dat mijn bewondering voor het Strugapaleis “afgezwakt” is. Waarom? Uitleg hieronder:

  • Er is geen 24/7 receptie meer. 21 uur betekent dat we daar niemand zullen vinden behalve andere hotelgasten. Het betekent ook dat we ‘s avonds niet meer diep in de buidel tasten in de minibar van het resort. Dit betekent dat het Strugapaleis een plek is waar je denkt “zal ik het redden?” wat minder comfortabel is en toch willen we tijd op een comfortabele manier doorbrengen.
  • Ik mis de service van twee jaar geleden. Een heer wiens naam ik helaas niet meer weet, die de sfeer van het “paleis” creëert. De ontbijten waren leuker (ik bedoel niet de kwaliteit, maar de entourage zelf), om nog maar te zwijgen van het feit dat ik het “warme deel” van het ontbijt niet had.
  • De bedroevende indrukken gingen door: er is geen Europese aptitude meer in de zaal, dat is televisie in verschillende talen (ook al zijn het er maar een paar), maar we hebben een explosieve mengelmoes van Swimming pools en publiek. Niet elke Pool zal tevreden zijn met zo’n servies. De fundamentele zwakte die ik beschouw is het op een perfide manier achterlaten van kapotte toiletapparaten, dat wil zeggen dat alles uit elkaar valt wanneer het wordt aangeraakt, web als mijn vorige indruk vol bewondering van twee jaar geleden.

Niettemin kunnen een paar dingen gemakkelijk tot deze positieve dingen worden gerekend:

  • Objectief zijn: laatkomers zijn nog beschikbaar. Je hebt een reservering en er komt iemand om middernacht naar je toe. Mobiele telefoon (need vaste telefoon rinkelt in de verlaten en donkere receptieruimte achter de deur waar je wacht) beschikbaar op de informatiesticker op de voordeur. Nadeel: wachttijd voor het hotelpersoneel om de faciliteit te bereiken ongeveer 25 minuten.
  • Het paleis in Struga zelf is niet veranderd. Wat zowel een nadeel als een voordeel is (afhankelijk van hoe je het bekijkt). Om het botweg te zeggen: het monument was niet verwoest. Het hotelgebouw zelf (Struga Palace) is nog steeds aangenaam van buiten en van binnen.
  • Toch is de prijs van de kamers redelijk (kwaliteit – prijs). Het wordt op de lange termijn niet verhoogd, wat heel goed nieuws is.
  • Het hotelpersoneel is nog steeds aardig.

Samenvatting: Ik weet niet waar dit (op mijn eigen verzoek) op de plank van de lagere klasse faciliteit valt. Ik begrijp dat geld belangrijk is, maar de regel is: geld maakt geld. Deze paar krasjes zijn op zich niet storend, maar wel in de massa. Moge de richting van veranderingen worden omgekeerd.

[ad_2]

Source link