Saishi Time

Saishi Time

Kwidzyn is a vacationer pearl of Poland. Visiting the Cathedral and the citadel. Sights in 2021 – Quick World Information

[ad_1]

Kwidzyn it een toeristische parel van Polen. Niet de enige, maar erg mooi. De grootste toeristische attractie? De kathedraal in Kwidzyn en het kapittelkasteel verbonden met de kathedraal. Een ongebruikelijke combinatie die de geschiedenis van de regio uitbeeldt. Bloederig en pijnlijk. Mooi, vol glorie en tegenstrijdigheden. Slecht en toch inspirerend. Dan. Nu.

De tijden die verbazingwekkende monumenten in Polen hebben achtergelaten

Vuur en zwaard. De titel van het boeiende proza ​​van H. Sienkiewicz illustreert good het start van de Duitse Orde in Ermland en Mazurië. Ja dat weet ik. Deze titel, de verdiende auteur, toegewezen aan andere gevechten. Naar andere zwaarden en naar een ander vuur. Er waren veel van dergelijke perioden in verschillende delen van de wereld. Goed. Voor mij weerspiegelt deze verklaring good wat er in deze landen gebeurde in de tijd van de Orde. Nou en? De heidenen bekeren. En met het uitbreidende territorium van de Orde nam het aantal verdedigingsfaciliteiten toe. Vaak kleine uitkijktorens maar ook volwaardige kastelen en soms zelfs reuzen uit die tijd. Malbork is de bekroning van het defensiegedachte (maar ook oplossingen die het leven van mensen in die tijd gemakkelijker maakten, bijvoorbeeld de riolering). En Kwidzyn? Het is uniek in zijn soort.

Ik weet dat in de Middeleeuwen (maar ook later) heilige gebouwen zo werden gebouwd dat de kleinheid van een persoon (naar God door een enorme kerk of kathedraal) werd gemaximaliseerd. Desondanks voelde ik me ondanks deze kennis (dat wil zeggen voorbereiding) klein. Het quantity van de kathedraal, de omtrek, hoogte en particulars die de indruk van grootsheid versterken, zijn verbluffend. Maar het interieur van de kathedraal in Kwidzyn is nog indrukwekkender.

Met het gevoel de ruimte horizontaal te beperken, is de afstand tot het plafond intimiderend. En de kluis is prachtig. In zijn ascese. Ik bevond me in monumentale gebouwen waar je op het gewelf honderden fresco’s kon bewonderen die levendige, kleurrijke en boeiende verhalen uit de levens van heiligen uitbeelden. We hebben het tegenovergestelde in de Kwidzyn-kathedraal. Eenvoud. Wit en bakstenen. Maar zorgde het ervoor dat ik minder naar het plafond staarde? Nee.

Ik heb trouwens zoiets dat ik vaak foto’s van kluizen maak. Geen gangpaden, altaren, tentoonstellingen, schilderijen, figuren. Ik maak foto’s van gewelven en vloeren. Het is mogelijk dat ik meer gefascineerd ben door het technische denken uit die periode, dat is meer zichtbaar in dergelijke particulars.

Samenvattend mijn indrukken van de kathedraal in Kwidzyn: wat ik ook schreef, welke woorden ik niet zou gebruiken – ze zullen niet benaderen wat je daar kunt voelen. Je moet er gewoon heen gaan. Internet zoals je naar de kathedraal van Santa Maria del Fiore in Florence moet. Omdat geen foto’s en geen beschrijvingen deze indruk weergeven als je ervoor staat en naar binnen loopt. Er is een reden waarom ik me dit herinnerde een prachtig Italiaans monument. Leg in een oogwenk uit waarom.

Kasteel in Kwidzyn

Het is zo verbonden met de Kwidzyn-kathedraal dat het op het eerste gezicht moeilijk is om deze twee objecten van elkaar te scheiden. Ze zijn als een Siamese tweeling. Iemand die naar Kwidzyn gaat met de gedachte het kasteel te zien, zal het samen met de enorme kathedraal zien. Iedereen die de kathedraal in Kwidzyn gaat bekijken, zal deze ook zien samen met de enorme vesting. Wat ga ik doen? Je moet naar Kwidzyn gaan met de gedachte dat we twee samengevoegde objecten hebben. Dan zullen we beide zien, we zullen beide op onze eigen manier waarderen – we zullen beide proeven.

Om het gemakkelijker te maken, zal ik voorstellen hoe de poging om het kasteel van de kathedraal te scheiden, kan vergemakkelijken: je moet voor de “gdanisko” gaan staan. Wat is dit? Het is een krachtige sanitair- en verdedigingstoren. De grootste in de Duitse staat en bovendien de verbinding door een portiek met een kasteel is de grootste ter wereld (zo zegt males Wikipedia). En als iemand twijfelt over de gegeven informatie, is het voldoende om voor de arcades te gaan staan ​​waarop de veranda wordt ondersteund. Ze zijn gigantisch.

Dus “gdanisko” + kasteel en dan het kasteel + kathedraal.

De rijke geschiedenis van Kwidzyn – twee kastelen

Je kunt alles lezen op Wikipedia (stad, kasteel, kathedraal) toch zal ik kort de belangrijkste punten noemen:

  • 1233 – stichting van het bolwerk door de Duitse Orde (op de plaats van het vernietigde Pomesanian bolwerk)
  • 1285 – verheffing tot de rang van de plaatselijke kerk tot de rang van een kathedraal (de kathedraal zelf werd in een latere periode herbouwd en versterkt).
  • Een oud kasteel gebouwd door de Duitse Orde en gesloopt. De materialen werden gebruikt om een ​​nieuw (hoofdstukhuis) kasteel en andere gebouwen te bouwen
  • Eind 13e eeuw – Kapittelkasteel (dat wil zeggen degene die we vandaag kunnen zien) – aanvankelijk gebouwd als een onafhankelijke faciliteit. Na verloop van tijd werd het verbonden met de kathedraal in Kwidzyn.
  • Bisschopskasteel (ja, er waren twee kastelen tegelijk!) – helaas volledig verwoest in 1520
  • De bezetting door Polen, door Zweden, door Rusland – dit is slechts een fragment van de historische beroering waaraan Kwidzyń deelnam. Deze stad heeft een zeer interessante geschiedenis.
  • Tot op de dag van vandaag zijn bewaard gebleven: de kathedraal, het kasteel, fragmenten van de stadsmuren, fragmenten van de oude stad (kazernes) en vele andere gebouwen (1800 – 1900).

Kwidzyn is een toeristische parel van Polen

Waarom denk ik dat? Herinner je je de kathedraal in Florence die ik noemde? Ik denk alleen dat als het hele complicated (de kathedraal in Kwidzyn en het hoofdkasteel) zou worden verplaatst en het op de plaats van deze belegerde Florentijnse toeristische attractie zou worden geplaatst, er niets zou veranderen. Florence zou nog steeds populair zijn. Nog steeds zouden jaarlijks honderdduizenden toeristen rennen om te bewonderen, te zuchten en foto’s te maken. En er zouden ook wachtrijen zijn bij verschillende delen van het monument. Naar de kathedraal, naar het kasteel, naar “gdanisko”, naar het museum (web site Museum in Kwidzyn).

Dus de vraag is? Hoe maak je van Kwidzyn zo’n Swimming pools Florence? Gewaagde vraag? Polen is geen arm familielid van westerse landen in termen van interessante en verbluffende monumenten. Je hebt alleen een plan nodig dat onze voordelen combineert met een plan om onze nadelen (dit ongelukkige geld) te elimineren. En tot slot – Wałbrzych. Ik houd van deze stad. Ik hou van de autoriteiten van deze stad. Voor veranderingen, voor snelheid. Voor de richting. Wałbrzych 10 jaar geleden en Wałbrzych nu?

Morgen Kwidzyn?

Polen morgen?

Martin Luther King – “Ik heb een droom”

Kathedraal in Kwidzyn – kaart

Errata: Nou, ik wist niet dat ik kon worden geclassificeerd op foundation van één fout, maar:

Sorry voor het gebruik van de naam Kwidzyń. Voor mijn grotere ongeluk is de titel al gecorrigeerd (en zoals we weten, gaan de titel en een kort fragment de wereld in als een twit, put up op Fb, enz., enz.). Goed. is geworden. Waarom is dit gebeurd?

(naam Kwidzyń) “Het wordt ook vaak gebruikt door nieuwkomers uit centraal Polen. Dit is een verkeerde benaming die moet worden vermeden – voegt Dr. Iwicki toe “(Kwidzyn of Kwidzyń?)

Gedachten over de windmolen – een toelichting

Blog verplaatst van een andere kant (ThiDoIn). Ik heb niet de kracht of tijd om in foto’s te snuffelen en nieuwe te plaatsen zonder watermerk. Desalniettemin kondig ik aan dat zowel foto’s als video’s, en meer nog, het woord erop geschreven is reisblog ze zijn allemaal van mij.

Ik heb het gevoel dat ik de ultieme haven heb gevonden voor dit deel van mijn leven dat ik zou willen beschrijven. Gedachten over de windmolen het is een goede naam om mijn leven weer te geven. Enige chaos en inconsistentie. Gelukkig zal ik soms in mijn leven tijd vinden om iets interessants te zien toeristische attractie en soms (maar minder vaak dan ik zou willen) beschrijven hier op on reisblog. Tegelijkertijd run ik de pagina waarop ik plaats film recensie (maar ook ik Ik beoordeel series). Ik nodig je uit! (koppeling).

[ad_2]

Source link